söndag 9 december 2018

Halverad omsättning och jätteförlust för CMS Group




Konsumentmakt ger bolag som missköter, som CMS Group, stora problem. Det kan vi se när bolagsverket nu till slut fått in årsredovisningen från CMS Group. 

CMS Groups ägare har flertal konkurser bakom sig
CMS Groups omsättning mer än halverades och bolaget gjorde en förlust på 16 463 000 kronor!


Den transparens som olika internetforum ger är livsfarlig för bolag som lurar kunderna och siffrorna talar sitt tydliga språk. Antalet anställda gick från 51 till 26, i princip en halvering där med. Just bilverkstad har vi vid flera tillfällen sett verkligen är ett jobb där man på riktigt kan lura kunder på ett sätt som de flesta affärer inte kan göra. Du köper en Iphone på Elgiganten och får med dig den ut genom dörren samma dag, är det fel på den är det sannolikt inte Elgigantens fel utan ett måndagsexemplar.

Men CMS Group lurade ständigt kunderna genom att förstöra deras bilar istället för att serva dem, försäljning av bilar som man manipulerat och som var söndriga (och underlåtenhet att ordna problemen med det lagstöd som finns för konsumenter), ockrade fakturor där man behåller bilen tills kunden betalar de icke överenskomna beloppen mm mm. 

En fråga är vad som händer med den personal som sagts upp, de finns sannolikt hos konkurrenter. Kan de under en ärlig företagsledning bli bra bilmekaniker? CMS Group har fått kontinuerligt dåliga omdömen (under 2 på en femgradig skala på otaliga omdömen) på t ex konsumentsajten Reco medan närliggande konkurrenter ligger på 4,5 på femgradig skala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar