tisdag 8 juni 2010

Köp ej bil hos CMS Group

Att köpa bilen av en bilhandlare bedöms i regel som tryggare än att köpa av en privatperson. Men att köpa bil av CMS Group, är ett undantag från denna regel. Detta visar ett bedrägerifall från 2009 som CMS-bloggen kan rapportera om.

Banker ger förmånligare lån till bilar om du köper av en bilhandlare, än av en privatperson. Bilen förutsätts ha gått igenom en viss kvalitetskontroll och högre krav rent generellt kan ställas på ett företag. CMS-bloggen kan nu rapportera från ett färskt fall i ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) där CMS Group sålde en bil med mängder av fel.
- Deras egen besiktning innan försäljning hade inte anmärkt något fel, så de trodde att de hade sitt på det torra. Snacka om att vi blev förbannade, säger ägaren Fröken M, som berättat historien för CMS-bloggen.
Bilen familjen hade köpt av CMS Group lämnade de efter bara några dagar in för en oberoende granskning av Motormännen, som konstaterade samma som familjen - bilen var full med fel.
Bland annat en fläkt fick familjen åtgärda i tre omgångar innan den fungerade. CMS Group vägrade dessutom att åtgärda en läckande stötdämpare och hävdade att Motormännens oberoende testpersonal varit övernitiska. Där började en lång historia för familjen som nu först 2010 fått rätt av ARN.
Men ett tydligt besked från ARN räckte inte för att CMS Group skulle kontakta sin missnöjda kund. Efter ett par veckor fick istället bilägarna som haft en trasig bil sedan 2009 ringa upp CMS Group, som motvilligt gick med på att byta den läckande stötdämparen.
Väl på verkstan kom nästa chock för familjen. Eftersom stötdämpare alltid måste bytas i par, så var CMS Group inte villiga att byta båda utan bara den läckande. På detta sätt kunde man krama ut mer pengar av kunden som var tvungen att byta båda stötdämparna. Den totala oviljan att tillmötesgå kunden är det mest bestående intrycket av företaget CMS Group, tycker Fröken M.
- Jag sätter aldrig min fot hos CMS Group igen, det kommer inte heller någon i min bekantskapskrets att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar