torsdag 28 april 2011

Oseriösa konkurser innan CMS Group

Alla läsare har såklart förstått av mängden missnöjda kunders mail till oss att CMS Group är ett genomruttet företag. Men vi börjar nu en avslöjande serie, vilken vi puffade för några veckor sedan, som kommer få er läsare att tappa hakan.

Vi har nu fått hjälp att kartlägga, hur kan det bli så att man hela tiden vill lura kunder?
Och det är i sökandet av svaret på denna fråga som vi hittat riktigt stinkande lik i CMS Groups garderob. Vi ska börja med ett i detta sammanhang ganska lindrigt fall.

CMS Groups ägare har varit inblandade i flera företagskonkurser. Ett av dem var i ett fastighetsbolag, Styrmannen 8. Företagets oseriösa förvaltning nämns bland annat i forskningspublikationer från Malmö Högskola, där CMS Groups ägare nämns i "En studie som fokuserat på romernas bostadssituation och sociala förhållanden - Margareta Popoolas Det sociala spelet om Romano Platso".
Forskningsstudien försöker gå till botten med problemen i Malmös förort Herrgården, vilket delvis beror på en oseriös förvaltning. Det var efter CMS-Groupsägarnas intåg i området 1992 som området på allvar fylldes med en hög koncentration invandrare. T o m så hög att området blev kallat zigenaregården i media. Fastigheterna som CMS Group-ägarna misskötte beskrivs på följande sätt i forskningsrapporten:

"Underhållet var eftersatt, kackerlackor var ett återkommande problem, men dessa bekymmer överskuggades av andra och större problem som omgav vardagen. Källarbränder var ett av dessa.
Under en period var fastigheten den plats i Malmö som brandkåren mest frekvent besökte. Det var till och med så illa att en kvinna omkom i en av dessa återkommande källarbränder. Husen hade redan tidigare varit dåligt underhållna, nu förföll de ytterligare. Skulderna ökade och hyresgästerna möttes av en ständig negligering av sina önskemål och krav på reparationer och underhåll. Den negativa utvecklingen ledde till att hyresnämnden beslutade om tvångsförvaltning. År 1993 trädde det tvångsförvaltande bolaget Formator in i bilden (ibid)."

Kan då kackerlackor, tvångsförvaltning och mordbränder där folk dör säga något om moralen bakom CMS Groups ägare? Var de inte bara drabbade av att köpa fastighet i ett problemfyllt område? Vi ska i den fortsatta artikelserien se om denna konkurs var en engångsföreteelse eller en röd tråd i det vi kan förvänta oss av CMS Group.

Tack till alla tipsare som tagit sig tid att söka rätt på all information!

2 kommentarer:

  1. Snaggad och tatuerad kille med arg min när jag skulle hämta min bil. Vem det är? Verkstadschefen svarade dem. Typiskt att man läser efter att ha fått tillbaka en bil som inte funkar att de är kriminella!!!

    SvaraRadera
  2. Markus, vi rekommenderar dig verkligen att berätta mer om detta. Du kan göra det direkt här i kommentatorsfältet eller här:
    http://www.reco.se/cms-group-ab
    eller som denna konsument gjort:
    http://www.fairshopping.se/opinions/view/2428

    Ju fler som skriver in desto bättre överblick av hur dåligt CMS Group är får andra konsumenter.
    Vi skriver gärna mer om detta

    SvaraRadera